dimarts, 8 de febrer del 2011

Informació interessant sobre els logotips

A diari observem diferents logos, en referir-nos a la qualitat d'algun producte se'ns ve a la ment una determinada marca i amb això el símbol què la representa.

Però el què no veiem és el que hi ha darrere del disseny del logotip i del seu significat, el qual ignorem, però la marca i el símbol segueixen a la nostra ment.

Aquí un extracte d'alguns logotips coneguts a nivell mundial de prestigioses empreses.




El logo de la cadena d'hamburgueses més famosa del món té totes les qualitats d'un disseny de qualitat: és simple, atractiu, consistent, recordable, aplicable i distintiu. La història d'aquest logo comença el 1953 quan McDonald’s es va convertir en una franquícia i va incorporar a l'arquitectura dels seus locals dos arcs a cada costat, cridats els “Arcs Daurats”. Uns anys després els arcs van deixar d'emprar-se com a decoració però van ser font d'inspiració del logo. Unint els dos arcs es va formar una lletra “m”, inicial de la companyia. En 1968 es va incorporar al disseny el nom de la corporació. Els colors groc, vermell i blanc es van convertir no només en un signe inconfusible de McDonald’s sinó també en símbol de menjars ràpids, ja que van ser adoptats per tot tipus de marques petites al món.




El logotip de BMW representa les hèlixs en moviment d'un avió mirant-les de front,   ja que l'objectiu dels seus fundadors, Karl Rath i Gustav Otto, era crear una fàbrica de motors d'avió.




Phil Knight, el fundador de l'empresa Nike, va prendre el nom i el logo de la seva empresa de la deessa grega Niké, de la qual prové també el símbol de la victòria, representat mitjançant una “V”. Es diu que Knight va pagar a l'estudiant de disseny Carolyn Davidson només 35 dòlars pel disseny del famós logotip.
El logotip, tan senzill i accessible, transmet velocitat en un moviment de darrere cap a endavant.


4 comentaris:

  1. l'he llegit es molt divertit i interressant

    ResponElimina
  2. crec que al bloc ah sigut una molt bona idea per beure vidios divertirnos aixo es per tots i menys mal que ho tenim gracies Eva i el qui ho aigui fet.moltes gracies uun altres vegada

    ResponElimina
  3. m´agrada molt ,te moltes coses i...
    el trailer de la alba i la nerea m´agradat pero quan deien QUINA POR! s´han posat a riure.
    pero en general molt be i que continui aixi
    (el blog). dew.

    ResponElimina
  4. M´ha semblat molt divertit i molt original i ha sigut molt diferent. Esperò que sigueixin aixi.
    Esperò que tots fassin el seu trailer per comentar-lo.

    ResponElimina